VTEM BannersVTEM BannersVTEM BannersVTEM BannersVTEM BannersVTEM BannersVTEM BannersVTEM BannersVTEM BannersVTEM BannersVTEM BannersVTEM Banners

JEEP SAFARI - WEEKSCHEMA

jeep-safari-turu

We rijden met een jeep met chauffeur en nederlandstalige gids door het Nationale Park Galicica, we rijden door ruig terrein met prachtige panorama's met 2 uitzichten zowel van het Ohrid als het Prespa meer. Het park is bekend om zijn prachtige flora en fauna met inheemse planten, bosrijk gebied en kale vlaktes. Aan de voet van de berg, met een fantastisch uitzicht, drinken we koffie. De lunch, in de vorm van een bbq, gebruiken we op een locatie boven de boomgrens op het terras van een berghut. We verlaten het park aan de noordelijke kant van Ohrid.

PARADIJS VALLEI - WEEKSCHEMA

06

Paradijs vallei

Deze excursie is een halve dagexcursie.

We bezoeken net buiten Ohrid een dode vulkaan. We rijden door een hele groene omgeving met kleine beekjes en riviertjes.

Onderweg bezoeken we een ouderwetse wasserij waar de was met bronwater wordt gewassen en gebleekt.

Lees meer...

ONTDEK ELSANI - (WEEKSCHEMA)

workshop

 

We brengen een bezoek aan een bergdorp waar nog geen toerisme is, een idyllisch dorp met een prachtig uitzicht naar het meer van Ohrid en het Nationale Park Galicica. Er wordt eerst een wandeling gemaakt door het nationale park Galicica. Terug in het dorp gaan we naar een familie wiens huis zodanig gelegen is dat u een fantastisch panorama heeftvan het  meer en de bergen.

U gaat daar met deze familie de lunch voorbereiden.

U leert hoe bepaalde macedonische gerechten gemaakt worden. Het eten wordt bereid in steen ovens op een primitieve manier. Terwijl het eten in de ovens staat kunt u proeven van de locale specialiteiten (hapjes en drankjes) voor belangstellenden kunt u ook de traditionale klederdracht passen enz.

Tijdens de maaltijd wordt u muzikaal begeleid door oude Macedonische muziek (live). Deze excursie omvat alles wat Macedonie biedt. KULTUUR, NATUUR, MYSTIEK EN FASCINATIE

 

HET ONBEKENDE ALBANIE - WEEKSCHEMA

albanija-donkey

 

Via de grensovergang St. Naum rijden we richting Pogradec. We voelen hier direkt het verschil tussen de 2 landen en bezoeken hier het centrum en hebben een koffiepauze. Vanaf Pogradec rijden we zuidelijk ca. 40 km landinwaarts richting de beroemde stad Korca. We blijven hier ca. 90 min. en bezichtigen de stad met zijn grote kontrasten.

 

Vanaf Korca nemen we afscheid van de beschaving en rijden over de bergpas richting platteland  van Albanie waar de tijd nog heeft stil gestaan. Hier proeft men het echte Albanie. De lunch gebruiken we in een restaurant in een van de dorpen. We wandelen door het dorp en hebben kontakt met de locale vriendelijke bevolking, waar het woord toerisme nog onbekend is.

 

Daarna rijden we naar de Macedonische grensovergang richting regio Prespa. Over het Nationale Park Galicica rijden we richting Ohrid.

 

 

Bergwandelingen - (WEEKSCHEMA)

Galicica_ohrid_lake

We vertrekken van het dorp Pestani en rijden naar het bergdorpje Elsani. We bekijken het dorpje en lopen dan verder van dorp naar dorp. Onderweg heeft u prachtige panorama’s naar zowel het Ohrid meer als de bergen van het nationale park Galicica.

De lunch bestaat uit een lunchpakket.

PELIKAANEILAND (GOLEM GRAD) - (WEEKSCHEMA)

3933994-Golem_Grad-Ostrovo_Golem_Grad

Via het Nationale Park Galicica met mooie panorama's , dalen we naar het Prespa meer , we maken een korte pauze in het dorpje Stenje en rijden daarna door tot het dorpje Kojnsko vanaf daar varen we met een kleine boot met locale gids naar het onbewoonde eiland Golem Grad, ca. honderd meter van de grens met Albanie en Griekenland. Het staat ook bekend als het eiland van slangen en vogels. U zult er ook pelikanen zien soms in grote getale. Op het eiland zelf zijn sporen van oude civilisaties. Op het eiland gebruiken we de lunch in de vorm van sandwiches en salade. Het eiland doet je denken aan het eilandvan Robinson Crusoe

Bitola en Prespa - (WEEKSCHEMA)

Picture23

Via Ohrid rijden we richting Bitola, we passeren twee bergpassen. We verkennen het centrum van Bitola met zijn prachtige architektuur met hoofdzakelijk renaissance stijl ook genoemd als consulaire stad. We brengen een bezoek aan de oude Bazar met zijn pitoreske winkeltjes. Overal zie je nog de oude glorie van de europese kultuur, architektuur enz. We gebruiken de lunch in Bitola. Daarna bezoeken we de antieke stad Hereclea in de buurt van Bitola met zijn prachtige mozaieken. Na Hereclea rijden we richting het Prespa meer en bezoeken daar verschillende kleine dorpen. We wandelen in deze dorpen en bezoeken een museum met klederdracht. Dit museum heeft de grootste verzameling van klederdrachten in Macedonie. We verlaten dit dorp en rijden terug naar Ohrid via de kust van het Prespa meer over het Nationale Park Galicicia met mooie panorama's naar het Ohrid meer.

Mavrovo en Galicnik - (WEEKSCHEMA)

Picture9

Rondreis door het Nationale Park Mavrovo, het grootste park op de Balkan. Onderweg zullen we verschillende plaatsen en pitoreske bergdorpjes bezoeken, de weg leidt door bergen en diepe kloven. De eerste pauze zal zijn in de kleurvolle stad Debar waar verschillende culturen woonachtig zijn. De tweede pauze is bij het beroemde klooster van de heilige Johannes de Doper, nog steeds in gebruik door monniken. Het klooster is bekend om zijn houtsnijwerk en rijke geschiedenis. We zullen nog meer dorpjes bezoeken, de lunch wordt gebruikt in de buurt van het meer van Mavrovo (ook bekend als ski-gebied), we bezoeken nog de schaapherders op de top van de berg en we eindigen in het bekende dorp Galicnik ( ca. 1600 m hoogte)

Boottocht - (WEEKSCHEMA)

ohrid

We varen van het dorp Pestani langs de prachtige kust van het meer van Ohrid met hoge rotsen en een fantastisch uitzicht over het Nationale Park Galicica. Onze bestemming is het klooster van St. Naum, waar een van de hoogste geestelijke van deze regio begraven is. We bezoeken de grootste bronnen van het meer van Ohrid ( mooie plek voor het maken van foto's) we varen met een bootje langs deze stranden. Het is een mooie plek met zandstranden en terrasjes. Op de terugweg stoppen we bij Saint Zaum, een zevenhonderdjaar oud kerkje alleen bereikbaar met de boot. Het is een mystieke locatie waar onder de honderden meters hoge rotsen een bbq georganiseerd wordt.

3 Dorpentocht - (WEEKSCHEMA)

Picture16

In de bergen brengen we een bezoek aan een paar dorpjes die van elkaar verschillen door hun ligging, natuur, religie en mythe. We starten hoog in de bergen en drinken koffie bij de lokale bevolking thuis en zoals alle dorpjes heeft ook deze een kerkje maar met een hele bijzondere mythe. Het meest bekende bergdorp in deze omgeving is Vevcani, bekend om zijn prachtige bronnen en zijn inwoners (100% orthodoxe christenen). We lunchen in dit dorp in een nationaal restaurant. Een hele uitgebreide lunch waar u kunt proeven van lokale traditionele lekkernijen. Na een kort bezoek aan het derde dorp wat bewoond wordt door macedonische moslims, rijden we via Struga terug naar Ohrid.

Bergbeklimmen - (OP VERZOEK)

Picture33

Deze excursie is alleen geschikt voor mensen met een zeer goede conditie. We beklimmen de hoogste top van de berg 2245 m hoogte met een adembenemend uitzicht naar 2 meren Ohrid en Prespa, grote delen van Albanie en een deel van Griekenland. Een wandeling voor echte avonturisten mogelijk te zien zijn kuddes wilde berggeiten, adelaars en andere dieren, ook zijn te zien loopgraven van de eerste wereldoorlog en bijzondere flora.

Ezelsafari - (OP VERZOEK)

Picture14

We vertrekken vanuit Pestani vanaf daar gaan we met een busje naar het volgende bergdorpje Elsani. We gaan dit dorpje bezichtigen en lopen daarna naar de ezels met wie we onze weg vervolgen. Iedereen heeft een eigen begeleider voor de ezel. We rijden richting het middeleeuwse dorpje Kojnsko ca.4 km verderop en op 1.300m boven de zeespiegel, welke alleen bewoond is door bejaarde mensen die nog heel primitief wonen. Het verschil tussen de dorpjes is ontzettend groot. In Konjsko gebruiken we de lunch en bezichtigen we het dorpje met hun bewoners. Op de terugweg gaan we via Elsani (waar het busje op ons wacht) weer terug en wordt u weer naar uw accomodatie gebracht.

Individual Tour

There are no translations available.

individual-tourDo you wish to explore and to travel around Macedonia, but individually on your own, instead of in a group? That is possible with us! With your own vehicle or one of our car rentals, and a map and written directions, you can start your journey.

Lees meer...

Services

There are no translations available.

Out of the regular program we offer a variety of services such as:

  • Paragliding
  • Scuba Diving
  • Cycling
  • Combination of regular program with excursions suited to your wish...

The days planned for the excursions are flexible, according to your needs and participants number. Also it's possible few excursions to take place in same day.

 

paraglider

Picture36

banner-300x300-rent-a-car-en

3dflags-mkd1-3

3dflags-nld1-3